donderdag 16 juni 2011

Gemarineerde varkenshaas

1 sinaasappel
stukje verse gember (± 2 cm)
2 varkenshaasjes (± 400 gr)
2 eetlepels Chinese sojasaus
1/2 eetlepel droge sherry
2 theelepels maïzena
3 theelepels sesamolie
500 gr broccoli
zout
1 rode peper
2 eetlepels (zonnebloem)olie

Was de sinaasappel en rasp de schil.
Pers de helft van de sinaasappel uit.
Schil de gember en hak of rasp hem fijn.
Snijd het vlees in smalle reepjes.
Roer in een kom 1 eetlepel sojasaus, de sherry, 1 eetlepel sinaasappelsap, de maïzena, de gember en 2 theelepels sesamolie door elkaar.
Schep het vlees erdoor en laat het ± 30 minuten intrekken.
Snijd de broccolistronkjes in dunne plakjes en verdeel de roosjes in kleinere roosjes.
Kook de stronkjes in weinig water en zout ± 3 minuten.
Voeg de roosjes toe en laat nog ± 2 minuten koken.
Spoel de broccoli koud en laat ze uitlekken.
Snijd de rode peper fijn.
Verhit in een grote wok de olie.
Roerbak de rode peper ± 1 minuten.
Voeg het vlees met de marinade toe en roerbak nog ± 3 minuten.
Voeg de broccoli, het sinaasappelrasp, 1 eetlepel sojasaus en 1 theelepel sesamolie toe en roerbak nog ± 3 minuten.
Geef er Chinese noedels of mihoen bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten