donderdag 16 juni 2011

Groenten met noten uit de wok

(Taiwanees recept voor 2 personen)

200 gr champignons
150 gr gekookte maïs
4-6 grote bladeren van groene, Chinese of spitskool
1 teentje knoflook
3 eetlepels zonnebloemolie
100 gr cashewnoten

Maak de champignons schoon en snijd ze eerst in plakken en daarna in reepjes.
Spoel de maïskorrels onder koud stromend water en laat ze op een zeef uitlekken.
Maak de koolbladeren schoon, verwijder de dikste nerven en snijd de bladeren in smalle reepjes.
Snipper de ui en hak de knoflook ragfijn.
Verhit 2 eetlepels olie in een wok en bak de noten, onder voortdurend roeren en omscheppen, tot ze beginnen te kleuren.
Schep de noten met een schuimspaan uit de wok, laat ze boven de wok even uitlekken, spreid ze daarna op een groot bord uit en laat ze koud worden.
Voeg 1 eetlepel olie aan de wok toe en fruit de uien tot ze glazig zijn.
Voeg de champignons en de kool toe en bak ze, onder voortdurend roeren, 3 minuten.
Voeg vervolgens de knoflook en de maïskorrels toe en roerbak alles nog eens 3 minuten.
Strooi er naar smaak wat zout, peper en eventueel wat vijfkruidenpoeder over.
Doe het gerecht in een voorverwarmde schaal en strooi de noten erover.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten