donderdag 16 juni 2011

Kippenlevertjes met broccoli en mie

(2 personen)

250 gr kippenlevertjes
5 eetlepels ketjapmarinade
150 gr Chinese mie
300 gr broccoli
zout
2 eetlepels olie
1 teentje knoflook
1 eetlepel sambal badjak

Snijd de kippenlevertjes in drieën, doe ze in een schaal, schep er 3 eetlepels marinade door en laat ze ± 15 minuten marineren.
Wel intussen de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat ze in een vergiet uitlekken.
Maak de broccoli schoon, snijd de stronken in reepjes en verdeel de roosjes in kleine roosjes.
Kook de stronkjes ± 3 minuten in weinig water met zout, voeg de roosjes toe en kook ze ± 3 minuten mee.
Verhit de olie in een wok en roerbak de levertjes ± 5 minuten.
Pers de knoflook erboven uit.
Voeg de broccoli toe en roerbak alles nog 2 minuten.
Schep de mie erdoor en verwarm alles nog even.
Breng het gerecht op smaak met sambal en 2 eetlepels marinade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten