donderdag 16 juni 2011

Roergebakken zalm II

(2 Personen)

1 paksoi
100 gr pijnboompitten
4 plakken Gandaham (vleeswaren)
250 gr zalmroerbakblokjes
3 eetlepels zonnebloemolie
1/2 theelepel gehakte knoflook (Go-Tan)
zout, versgemalen peper

Was de paksoi en snijd hem in stukken.
Rooster de pijnboompitten in een droge wok goudbruin en haal ze uit de wok.
Snijd de ham in stukken, roerbak die in een droge wok knapperig en haal de ham uit de wok.
Verhit de zonnebloemolie in de wok en roerbak de zalmblokjes met de knoflook ± 4 minuten.
Schep de zalm uit de wok en roerbak de paksoi ± 2 minuten.
Voeg de zalm, de pijnboompitten en de ham aan de paksoi toe en breng op smaak met zout en peper.

Variatietip: Ook lekker met sojasaus en sesamzaad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten