2 eetlepels zonnebloemolie 
4 eetlepels lichte Chinese sojasaus 
4 uitgeperste teentjes knoflook 
2 eetlepels droge sherry 
4 eetlepels vloeibare honing 
12 kipdrumsticks (ongeveer 140 gr per stuk) 
Meng de olie, sojasaus, knoflook, sherry en honing in een pot met deksel 
en schud alles goed door elkaar. 
Leg de kipdrumsticks in een grote ondiepe schaal en schenk er de marinade over. 
Laat de drumsticks een nacht in de koelkast marineren. 
Neem het vlees uit de schaal en bewaar de marinade. 
Schik de drumsticks op een licht ingevet barbecuerooster boven gloeiende 
kool en rooster ze 10 minuten, waarbij u ze regelmatig draait en telkens met wat van de marinade 
inborstelt. 
Schuif de drumsticks naar de zijkanten van het rooster en laat ze nog 10-15 minuten roosteren; blijf ze 
regelmatig keren en bedruipen met de marinade. 
Controleer of de drumsticks gaar zijn, door er met een vleespen in te prikken. Als er helder vocht 
uitloopt, zijn ze gaar en kunt u ze serveren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten