maandag 24 januari 2011

Druivensalade met kip en geitenkaas

4 personen

1 kleine krop eikenbladsla
1 rode ui, in smalle ringen
150 g gerookte kipfilet,
in reepjes (vleeswaren)
100 g witte druiven
100 g blauwe druiven
150 g geitenkaas, in blokjes
50 g walnoten, grof gehakt
voor de dressing:
4 eetl. olijfolie (Mediterrane)
2 eetl. (wijn)azijn
1 eetl. medium sherry
1 theel. honing
1 eetl. gehakte peterselie
zout en versgemalen peper


Voorbereiden:
Verdeel de gewassen sla over 4 borden. Schik daarop de uiringen, kipreepjes, druiven, geitenkaas en walnoten.

Bereiden:
Meng de ingrediƫnten voor de dressing en giet deze over de salade.

Tip:
Voeg eens extra 150 g gebakken kastanjechampignons toe.

Variatie:
In plaats van geitenkaas is feta of roomkaas ook heel lekker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten