maandag 24 januari 2011

Snelle ui-preisoep met kaas

Voorgerecht voor 4 personen

50 g boter
250 g gesneden uien
250 g gesneden prei
2 tenen knoflook
3 eetl. bloem
3/4 l vleesbouillon (van tabletten)
1 klein stokbrood
of 4 sneetjes brood
100 g geraspte belegen kaas


Bereiden:
Verhit de boter in een soeppan. Bak hierin de gesneden ui in ongeveer 5 minuten zacht en glazig. Roer de gesneden en gewassen prei en de knoflook uit de knijper door de gebakken ui. Voeg de bloem toe en roer door de groenten. Roer bij beetjes tegelijk de bouillon door de groenten. Breng de iets gebonden soep aan de kook. Schep de soep in grote vuurvaste kommen. Leg op de soep een schuin afgesneden plak stokbrood. Bestrooi het brood met geraspte kaas. Zet de kommen even onder de ovengrill. Dien op zodra de kaas is gesmolten. Eet de rest van het stokbrood bij de soep.

Variatie:
Vervang de geraspte kaas door een dun, rond plakje zachte geitenkaas of door geraspte geitenkaas. Laat de geitenkaas onder de ovengrill smelten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten