maandag 24 januari 2011

Gegratineerde aardappeltaart met spek

Bijgerecht voor 4 personen

800 g vaste aardappelen, ongeschild
200 g ontbijtspekblokjes
1 eetl. verse tijmblaadjes
1 rode ui, in dunne ringen
2 teentjes knoflook, geperst
2 eetl. boter
zout en versgemalen peper
2 eieren
200 ml room of crème fraîche (Melkan)
50 g geraspte jong belegen kaas


Bereiden:
Kook de aardappelen in circa 15 minuten net gaar. Laat ze enigszins afkoelen en pel ze. Snijd ze in dunne plakken. Bak ondertussen de spekblokjes met de tijm en uiringen knapperig. Voeg de knoflook toe en fruit nog enkele minuten. Beboter een ovenschaal of eenpersoons schaaltjes. Ver-warm de oven voor op 180°C. Leg de helft van de aardappelplakjes in de ovenschaal en strooi er wat zout en peper over. Verdeel de helft van de spekblokjes en ui erover. Vervolg met de rest van de aardappelplakjes en dek af met de rest van de spekjes en ui. Klop de eieren los met de room en wat zout en peper en giet dit over de aardappelen. Schud een beetje met de vorm zodat alles zich goed verdeelt en dek af met een laagje geraspte kaas. Bak de taart in circa 30 minuten gaar en bruin. Laat de taart even rusten voor u hem aansnijdt.

Tip:
Serveersuggestie
Lekker met een stukje vlees of vis en salade of groenten naar keuze.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten