maandag 24 januari 2011

Pasta met kip, geitenkaas en doperwten

ca. 300 g (maïs)kipfilet
1 l kippenbouillon
350 g pasta (bijvoorbeeld penne)
250 g doperwten (diepvries)
1 courgette, in blokjes
250 ml slagroom of slankroom (Melkan)
ca. 6 zongedroogde tomaatjes op olie in stukjes gesneden
1 eetlepel groene pesto
zout en versgemalen peper
100 g geitenkaas, verkruimeld


Bereiden:
Kook de kipfilet in de bouillon in een gesloten pan in ca. 20 minuten gaar. Schep de kipfilet met een schuimspaan uit de bouillon en snijd hem in blokjes of reepjes. Kook de pasta gaar in de bouillon. Kook de laatste 5 minuten de doperwten en courgette mee. Verwarm de slagroom in een steelpan. Giet de pasta en groentes af, laat uitlekken en doe ze in een schaal. Schep er de zongedroogde tomaatjes en de pesto door. Roer er de blokjes kip en de slagroom door, breng op smaak met zout en versgemalen peper en bestrooi het gerecht met de verkruimelde geitenkaas.

Variatie:
Vervang de geitenkaas door versgeraspte Parmezaanse kaas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten