maandag 24 januari 2011

Kipfilets met pesto en zongedroogde tomaten

10 personen

5 kipfilets
100 g verse roomkaas
10 zongedroogde tomaten op olie
3 eetl. pesto uit een potje
zout en versgemalen peper
5 grote plakken rauwe ham
50 g braadboter
Voor de saus:
1 ui
1 teentje knoflook
5 zongedroogde tomaten
mespunt gedroogde tijm
3 eetl. tomatenpuree
2 dl koksroom
1 eetl. citroensap of azijn
2 theel. suiker


Voorbereiden:
Leg de kipfilets één voor één tussen twee velletjes gladfolie en sla ze met de bodem van een steelpan tot ze twee keer zo groot zijn. Doe de roomkaas in een kom en roer er de uitgelekte en kleingesneden zongedroogde tomaten en de pesto door. Leg de kipfilets met de kant waar het vel heeft gezeten naar beneden op het werkvlak, bestrooi ze met wat zout en peper en bestrijk ze met het roomkaasmengsel. Rol ze op en verpak elke filet in een plak ham. Snipper de ui en de knoflook voor de saus en snijd de uitgelekte tomaten klein. Schep 2 eetlepels van de olie van de tomaten in de koekenpan en fruit de ui omscheppend glazig. Laat de knoflook, de zongedroogde tomaten, de tijm en de tomatenpuree kort meebakken. Voeg de koksroom toe en breng op smaak met het citroensap of de azijn, de suiker en wat zout en peper.

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de verpakte kipfiletrolletjes naast elkaar in een ovenschaal. Giet een scheutje water in de schaal en zet de kipfilets afgedekt 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze in de uitgeschakelde oven 10 minuten rusten. Neem de kipfilets uit de oven en roer het vocht uit de ovenschaal door de saus. Serveer de schuin doorgesneden kipfilets met de saus. Geef er rijst of brood bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten