maandag 24 januari 2011

Kip met geitenkaas en mangochutney

2 personen

2 kipfilets
150 g zachte geitenkaas
1 lente-/bosui, in smalle ringen
zout en versgemalen peper
1 grote rode ui, gesnipperd
2 eetl. olijfolie
1 mango, in blokjes
200 ml oosterse chilisaus
1 bosje verse koriander, gehakt
75 g gemengde bladsla
1 komkommer, in plakjes
Voor de dressing:
3 eetl. olijfolie
1 eetl. citroensap
zout en versgemalen peper
plastic folie
prikkers
ovenschaal


Voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de kipfilets in plastic folie en sla ze dun en plat met een deegroller. Haal de dunne kipfilets uit de folie. Besmeer de kip aan één kant met de geitenkaas en verdeel de bosui erover. Rol de filets vervolgens op. Strooi er zout en peper over en steek de rolletjes vast met een prikker.

Bereiden:
Leg de rolletjes in een ingevette ovenschaal en bak ze in het midden van de oven in 25 minuten gaar. Fruit de rode ui in de olijfolie en voeg de mango en chilisaus toe. Stoof zachtjes 5 minuten tot een chutney. Voeg eventueel wat koriander toe. Meng de ingrediënten voor de dressing en meng deze door de sla. Leg een bergje van de sla in het midden van het bord. Snijd het kiprolletje doormidden en leg dit op de sla. Schep er wat van de saus overheen. Garneer met plakjes komkommer.

Tip:
Lekker met stokbrood of gebakken aardappeltjes.

Variatie:
Vervang geitenkaas door roomkaas naturel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten