maandag 24 januari 2011

Zoete kipkarbonades met gember en citroen

4 personen

8 kipkarbonades
Voor de marinade:
1 eetl. tomatenketchup of chilisaus
2 eetl. vloeibare honing
2 eetl. ketjap manis
sap en rasp van een citroen
2 teentjes knoflook, geperst
2 cm gemberwortel, geschild
en geraspt
100 ml koude kippenbouillon
eventueel een paar schijfjes citroen


Voorbereiden:
Snijd overtollig vet van de kipkarbonades en leg ze in een ovenschaal. Klop alle ingrediƫnten voor de marinade door elkaar en giet over de kip. Schep de kip goed door en zet afgedekt minstens 2 uur in de koelkast.

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180°C. Schep de kipkarbonades nog even
om in de marinade en bak ze in circa 50 minuten gaar en bruin. Leg even tueel wat schijfjes citroen op of naast de kip. Keer de kip op de helft van de baktijd om.

Tip:
De marinade kan ook gebruikt worden voor kipfiletblokjes, vleugeltjes en drumsticks.

Variatie:
Lekker met rijst en boontjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten