maandag 24 januari 2011

Mediterrane kipschotel

4 kipfilets (ca. 500 g)
25 g boter
2 eetl. olijfolie
1 snufje zout en versgemalen peper
125 g zwarte olijven zonder pit
150 g zongedroogde tomaten op olie
2 teentjes knoflook
3 dl kippenbouillon
1 dl witte wijn
1 eetl. pesto
100 g geraspte parmezaanse kaas


Voorbereiden:
Bestrooi de kipfilets met peper. Verhit de boter en de olijfolie en bak hierin de kip in 3 minuten per kant goudbruin en voeg zout toe. Schep het vlees uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie. Snijd de olijven in plakjes en de tomaten in reepjes.

Bereiden:
Bak de tomaten in 2 eetl. van het bakvet. Voeg geperste teentjes knoflook toe. Giet de kippenbouillon en de witte wijn erbij en meng de pesto erdoor. Laat dit tot de helft inkoken. Leg de kipfilets in deze saus, voeg de olijven toe en stoof met het deksel op de pan nog 15 minuten. Serveer het kipgerecht in een schaal bestrooid met geraspte parmezaanse kaas. Serveer er tagliatelle en roergebakken spinazie bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten