maandag 24 januari 2011

Roergebakken kipschotel met peultjes, banaan en noten

2 bananen
2 eetl. ketjap manis
1 eetl. basterdsuiker of honing
2 theel. sambal oelek
400 gram kipfilet
250 gram peultjes
versgemalen peper
zout
3 eetl. zonnebloemolie
50 gram pistachenoten of pecannoten


Voorbereiden:
Halveer de geschilde bananen in de lengte. Meng 2 eetl. ketjap manis met 1 eetl. basterdsuiker en 1 theel. sambal oelek. Bestrijk de bananenhelften met dit mengsel en leg ze op de bakplaat van de oven. Snijd de kipfilet in reepjes. Maak de peultjes schoon. Verwarm de oven voor op 200°C.

Bereiden:
Zet de bakplaat met bananen 10 minuten in het midden van de oven. Verhit de olie, voeg 1 theel. sambal toe en roerbak hierin de reepjes kipfilet 6 minuten. Strooi er peper en zout over. Schep de peultjes erdoor en bak deze al omscheppend 5 minuten mee. Meng de noten erdoor. Serveer de kipschotel met daarop de gebakken banaan. Lekker met wilde rijst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten