maandag 24 januari 2011

Hamlapjes met rozemarijn en honing

4 personen

600 g magere hamlappen
zout en versgemalen peper
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 (rode) ui, gesnipperd
250 ml vleesbouillon (van tablet)
of runderfond
200 ml rode wijn
1 eetl. honing
2 eetl. olijfolie
1 eetl. versgehakte rozemarijn
of 1 theel. gedroogd


Voorbereiden:
Snijd de hamlappen tot ongeveer gelijke lapjes. Bestrooi ze met zout en peper. Doe de knoflook met ui, bouillon of fond, rode wijn en honing in een steelpan en laat dit zonder deksel tot 2/3 (300 ml) inkoken.

Bereiden:
Verhit de olijfolie in een braadpan. Bak hierin de hamlapjes rondom lichtbruin. Giet de saus erbij en stoof het vlees zachtjes 30 minuten, afhankelijk van de dikte van de lapjes tot het vlees gaar is. Voeg de laatste 5 minuten de rozemarijn toe.

Tip:
Serveersuggestie:
Lekker met grove ratatouille: grof gesneden aubergine, ui, courgette en tomaat gestoofd in olijfolie met zout, versgemalen peper en mespuntje gehakte tijm.


Variatie:
- Neem in plaats van hamlappen varkensfricandeau. De stooftijd is dan iets korter.
- Vervang rozemarijn door salie of kervel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten