zondag 1 mei 2011

Zalmrolletjes met kruidenkaas en zoete mosterdcrème

250 g gerookte zalm (Vismarine)
1 sinaasappel
2 eetl. gehakte bieslook
1 eetl. peterselie
200 g roomkaas naturel
1 geroosterde paprika uit pot, in repen
zout en versgemalen peper
125 g demi crème fraîche (Melkan)
1 eetl. mosterd
1 eetl. honingbasilicumblaadjes of tuinkersvershoudfolie


Voorbereiden:
Leg op een stuk vershoudfolie van circa 40 cm lang de plakjes zalm, elkaar overlappend, in een rechthoek van circa 25 x 30 cm. Boen de sinaasappel schoon met heet water en rasp 1 eetlepel van de schil. Pers de vrucht en zet het sap apart. Pureer de bieslook en peterselie en meng dit door de roomkaas. Meng ook sinaasappelrasp en zout en peper erdoor. Strijk dit mengsel met een spatel of pannenkoekmes over de zalm. Verdeel de paprikareepjes en wat basilicumblaadjes over de roomkaas. Laat de randen van de zalm aan de lange zijde 1 cm vrij. Rol de zalm op tot een stevige rol. Vouw de folie strak dicht en leg de zalmrol minimaal 1 uur in de koelkast. (Kan een dag van tevoren).

Bereiden:
Meng de crème fraîche met mosterd, honing en 1 eetlepel sinaasappelsap. Verwijder de folie van de zalm. Snijd de rol met een nat scherp mes in plakken van 1 cm. Leg de rolletjes naast elkaar op de borden met de mosterdcrème erbij. Garneer met basilicumblaadjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten