zondag 23 januari 2011

Kipnuggets

4 personen

600 g kipfilet
3 dl kippenbouillon
(van tablet of uit pot)
100 g cornflakes of nachochips
50 g maïzena of aardappelmeel
1 eetl. kerriepoeder
peper en zout
2 eieren
frituurolie


Voorbereiden:
Snijd de kipfilet in blokjes en kook ze 7 minuten in de bouillon. Giet ze af, dep ze droog en laat ze afkoelen. Doe de cornflakes of nachochips in een plastic zak, rol er met een deegroller of fles over zodat het kleine kruimels worden. (Dit kan ook in een keukenmachine, maar gebruik dan de pulsknop anders wordt het te fijn). Meng dit met maïzena of aardappelmeel, kerriepoeder, peper en zout.

Bereiden:
Klop de eieren los met 2 eetlepels water in een diep bord. Haal de kipblokjes hierdoor en daarna door het cornflakes- of chipsmengsel. Druk dit goed aan zodat de kip er rondom mee bedekt is. Verwarm de frituurolie tot 180°C en frituur 6 blokjes tegelijk 3-4 minuten tot ze krokant en goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Als hoofdgerecht lekker met gebakken krieltjes en sla.

Tip:
Serveer er als dip een currysaus of pittige tomatenketchup bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten