woensdag 26 januari 2011

Rijstsalade met kip en cashewnoten

1 rode paprika
1 bosuitje
150 g (gekruide) kipfilet (vleeswaar)
2 halve perziken uit blik
125 g snelkookrijst
75 g gezouten cashewnoten
1 dl yoghurtdressing met tuinkruiden


Voorbereiden:
Breng 1 liter water aan de kook. Maak de paprika schoon, verwijder steel en zaadlijsten en snipper het vruchtvlees. Snijd het bosuitje in smalle ringetjes. Snijd de kipfilet en de perziken in reepjes of blokjes.

Bereiden:
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de paprikastukjes de laatste 5 minuten mee. Giet de rijst en paprika af in een zeef en spoel het goed onder de koude kraan. Meng rijst en paprika met het bosuitje, de kipfilet, perzik en cashewnoten en schep de yoghurtdressing erdoor. Verdeel de rijstsalade over 4 kommetjes en zet in elk kommetje een vork.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten