zaterdag 22 januari 2011

Aardappelsalade met ham en bleekselderij

3 stengels bleekselderij
750 g vastkokende aardappels (klein ongeschild)
zout
2 eetlepels ciderazijn (of witte wijnazijn)
versgemalen peper
1 dikke plak achterham (125 g)
1 bekertje slagroom (125 ml)
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels crème fraîche
2 theelepels Franse mosterd
ijsblokjes
Materialen
schone theedoek zonder wasmiddelenluchtjes
Voorbereiden
Bleekselderij wassen en in heel dunne boogjes snijden. Selderijblad bewaren. Boogjes in kom met ijskoud water en ijsblokjes leggen. Aardappels schoonboenen en in bodempje water met zout in 15 à 20 minuten gaar koken. Aardappels afgieten, iets laten afkoelen en pellen. Aardappels in dikke plakjes snijden en in kom doen. Azijn erover gieten en bestrooien met zout en peper. Ham in reepjes snijden.

Bereiden
Selderij laten uitlekken en goed drogen in theedoek. Met mixer slagroom half stijf kloppen. Al kloppend citroensap erbij druppelen. Crème fraîche en mosterd erdoor kloppen. Bleekselderij, ham en geklopte slagroom voorzichtig door aardappels scheppen. Salade op smaak brengen met zout en peper. Over vier borden verdelen. Garneren met selderijblad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten