zaterdag 22 januari 2011

kip met sjalotjes

250 g sjalotjes, in dunne ringetjes
5 cm verse gemberwortel, geraspt
2 eetlepels olie
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel droge sherry
500 g kipfilet
1 liter kippenbouillon (van tablet)
2 eetlepels verse bieslook, fijngeknipt
Voorbereiden
In kom sjalotjes, gember, olie, sesamolie, sherry, 2 theelepels zout en 1 theelepel peper door elkaar scheppen en 12 uur laten staan.

Bereiden
Kipfilet inwrijven met zout. In pan bouillon aan de kook brengen. Kipfilet erin leggen en in 15-20 minuten tegen de kook aan gaar laten worden. Kip in bouillon laten afkoelen tot lauwwarm. Kip in plakjes snijden en overdoen in schaal. Bieslook door sjalotmengsel scheppen en over kip scheppen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten