zaterdag 22 januari 2011

Geroosterde auberginetopping met geitenkaas

1 grote aubergine
100 g zachte geitenkaas (Bettinne Blanc), verkruimeld
2 teentjes knoflook, geperst
3 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
tabasco
Materialen
keukenmachine
barbecue
Voorbereiden
Aubergine op grill in ca. 40 min. gaar en rondom zwart geblakerd grillen. Aubergine regelmatig stukje keren. Aubergine laten afkoelen.

Bereiden
Aubergine halveren en vruchtvlees uit schil in keukenmachine scheppen en pureren. Geitenkaas toevoegen en machine nog even laten draaien tot glad mengsel. Auberginepuree in schaaltje scheppen. Knoflook, peterselie en naar smaak tabasco en zout erdoor roeren. Schaaltje afdekken en smaken even laten intrekken. Lekker met gegrild pitabrood en bij gegrilde groenten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten