zaterdag 22 januari 2011

Luikse wafels

100 g boter
40 g suiker
1 zakje vanillesuiker
zout
1 ei (M)
4 eetlepels melk
250 g zelfrijzend bakmeel
100 g bruine fijne kandijsuiker
olie om in te vetten
Materialen
wafelijzer
Voorbereiden
Boter met suiker, vanillesuiker en zout schuimig roeren. Ei en melk erdoor mengen. Boven kom bakmeel zeven. Bakmeel beetje bij beetje door botermengsel mengen en met kandijsuiker tot deeg kneden. Van deeg zes bolletjes vormen.

Bereiden
Wafelijzer (op middelhoge temperatuur) heet laten worden en met olie invetten. Deegbolletje in midden van wafelijzer leggen en wafelijzer dichtdoen. Wafel in ca. 1 1/2 minuut bruin bakken. Op zelfde wijze rest van wafels bakken, ijzer tussentijds invetten met olie. Lekker met ingemaakte zoete kersen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten