zaterdag 22 januari 2011

Gegrild Mongolisch lamvlees

3 eetlepels droge sherry
1 1/2 eetlepel sojasaus, licht
3 cm verse gemberwortel, fijngehakt
1 theelepel bruine basterdsuiker
2 teentjes knoflook, fijngehakt
600 g lamsboutlapjes à la minute
1 eetlepel olie
2 uien, in ringen
Voorbereiden
In kom sherry, sojasaus, gember, suiker en knoflook mengen. Lamsvlees in repen van 4 cm snijden en door marinade scheppen. Minimaal 30 min. laten marineren.

Bereiden
Ovengrill voorverwarmen. Repen vlees uit marinade nemen, droogdeppen met keukenpapier en op bakplaat leggen. Bakplaat 10 cm onder hete grill schuiven en vlees in 6 minuten bruin en gaar roosteren, halverwege keren. In koekenpan olie verhitten en uiringen al om scheppend bakken. Vlees op vier borden scheppen en bestrooien met zout en peper. Uiringen erover verdelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten