zaterdag 22 januari 2011

Griesmeelpudding met gewelde pruimen

n
50 g gepelde amandelen, grofgehakt
500 ml halfvolle melk
50 g griesmeel
3 zakjes vanillesuiker
125 g gewelde pruimen, gesneden
250 ml sinaasappelsap
1 theelepel kaneelpoeder
Materialen
staafmixer
puddingvormpjes (à 150 ml)
Bereiden
Amandelen in droge koekenpan met antiaanbaklaag goudbruin roosteren en laten afkoelen. In pan met dikke bodem melk aan de kook brengen. Griesmeel en suiker in melk strooien, al roerend aan de kook brengen en 5 min. zachtjes laten doorkoken, blijven roeren. Amandelen door griesmeel scheppen. Vormpjes met koud water omspoelen, griesmeel in vormpjes gieten en in koelkast minimaal 1 uur laten opstijven. Pruimen met sinaasappelsap en kaneel aan de kook brengen en in 10 min. laten inkoken. Bordje op elk griesmeelvormpjes leggen, geheel keren zodat pudding op bordjes glijdt. Sinaasappelsaus met pruimen erbij serveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten