zaterdag 22 januari 2011

Suikertaart met amandelen

6 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries)
45 g garneeramandelen
3 eieren (M)
1 bekertje crème fraîche (125 ml)
150 g suiker
2 zakjes vanillesuiker
poedersuiker om te bestrooien
1 eetlepel bloem om te bestuiven
1/2 eetlepel boter of margarine om in te vetten
Materialen
keukenmachine
deegroller
lage taartvorm (ca. 24 cm doorsnede)
Voorbereiden
Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Plakjes bladerdeeg op aanrecht uitspreiden en in ca. 10 minuten laten ontdooien. Vorm invetten. Plakjes op elkaar leggen en op met bloem bestoven aanrecht uitrollen tot lap van ca. 28 cm doorsnede. Vorm met deeg bekleden. Bodem met vork inprikken en tot gebruik in koelkast zetten. Amandelen in droge koekenpan goudbruin roosteren en in keukenmachine fijnmalen. Eieren met crème fraîche, vanillesuiker en 100 g suiker loskloppen. Amandelen erdoor mengen. Mengsel in vorm schenken. Met rest van suiker bestrooien.

Bereiden
Taart in midden van oven in ca. 30 minuten lichtbruin bakken. Taart tot lauwwarm laten afkoelen, met poedersuiker bestrooien en in 8 puntjes snijden. Lekker met kaneelijs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten