zaterdag 22 januari 2011

Gestoomde zalm met prei en zwarte boontjes

1/2 dunne prei
2 eetlepels gezouten zwarte boontjes
2 cm verse gemberwortel, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 zalmhaasjes a 250 g
1 eetlepel droge sherry
2 eetlepels sojasaus, licht
Materialen
wok met stoomrekje en bolle deksel
Bereiden
Prei schoonmaken en in flinterdunne ringetjes snijden. In zeef boontjes onder stromend water afspoelen. Boontjes droogdeppen met keukenpapier en grof hakken. In kom preiringetjes mengen met boontjes, gember, knoflook en peper naar smaak. Zalmhaasjes in lengte halveren en naast elkaar op bord leggen. Preimengsel erover verdelen. Goed aaandrukken. Sherry en sojasaus erover sprenkelen. Stoomrekje in wok zetten en wok vullen met water tot 2 cm onder rekje. Water aan de kook brengen. Bord met zalm op rekje zetten en afdekken met deksel. Zalmfilets in 6-8 minuten net gaar stomen. Serveren met roergebakken groenten en rijst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten