zaterdag 22 januari 2011

Roerei met grote garnalen

1/2 zak tijgergarnalen, rauw en gepeld (zak 500 g, diepvries), ontdooid
4 el zonnebloemolie
125 g sugar snaps, schoongemaakt
125 g taugé
6 eieren
1/2 el sesamolie (flesje 250 ml)
3 bosuitjes (zakje 3 stuks), in kleine stukjes
Materialen
keukenpapier, wok
Bereiden
Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit in een wok de helft van de olie. Roerbak de sugar snaps 4-5 min. op hoog vuur. Bak de taugé ca. 2 min. mee. Schep de sugar snaps en de taugé op een bord. Roerbak de garnalen in de wok totdat ze roze worden. Schep ze in een vergiet en laat ze uitlekken. Schenk de olie in een hittebestendige kom (de olie wordt niet meer gebruikt). Veeg de wok met keukenpapier schoon. Klop in een kom de eieren met sesamolie los, voeg peper en zout naar smaak toe. Verhit in de wok de rest van de olie. Schenk het eimengsel erin en schep de bosui erdoorheen. Laat de eieren op matig vuur al roerend net stollen. Schep de garnalen, sugar snaps en taugé erdoor en verwarm het roerei nog heel even. Serveer direct. Lekker met witte rijst en zoete chilisaus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten