zaterdag 22 januari 2011

Zalmomelet op brood met grasboter

4 eieren
4 eetlepels yoghurt (mager)
75 g rucola
100 g gerookte zalm
3 eetlepels grasboter
10 sprietjes bieslook, fijngeknipt
1/2 komkommer
4 sneetjes bruinbrood (vloer)
Bereiden
Eieren loskloppen met yoghurt, 1/2 tl zout en peper. Helft van rucola fijnknippen. Zalm in stukjes snijden en met fijngeknipte rucola door eimengsel roeren. In grote koekenpan 1 el boter verhitten. Eimengsel erin schenken en op laag vuur afgedekt laten stollen. Omelet uit pan op bord laten glijden en laten afkoelen. Rest van boter mengen met bieslook en zout en peper naar smaak en brood er dun mee besmeren. Komkommer met kaasschaaf in linten schaven en op brood leggen. Omelet in kwarten snijden en op komkommer leggen. Brood diagonaal doormidden snijden. Rest van rucola over vier borden verdelen en brood erop leggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten