zaterdag 22 januari 2011

Aubergine met kaas en pompoenpitten

2 aubergines
4 el pompoenpitten
150 g witte kaasblokjes
4 el verse munt, fijngesneden
4 el verse koriander, fijngesneden
olie om te bestrijken
Materialen
barbecue
eventueel grilltopper
Voorbereiden
Snijd de aubergine overlangs in plakken van 1/2 cm dik. Bestrooi ze met zout en laat de aubergine 20 min. op keukenpapier uitlekken. Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan goudbruin en schep ze in een schaaltje.

Bereiden
Dep de aubergine droog met keukenpapier. Bestrijk de plakken aan beide kanten met olie. Leg ze op een ingevet rooster of grilltopper en gril ze in ca. 2 min. per kant gaar. Leg de plakken op een platte schaal en bestrooi elk met zout en peper naar smaak. Verkruimel de kaas en verdeel het samen met de munt, koriander en pompoenpitten over de aubergine.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten