woensdag 26 januari 2011

Gebonden kippensoep met maïs

4 personen

1 pot kippenbouillon met vlees
1 blokje kippenbouillon
1 blikje maïs, uitgelekt
1 eetl. maïzena
1 theel. kerrie
2 eieren, geklutst
zout en versgemalen peper
1 bos lente-/bosuitjes, zeer fijn gehakt


Bereiden:
Leng de pot bouillon aan met 3 potten water en breng met het bouillonblokje en de maïs aan de kook. Roer de maïzena met de kerrie los met een paar eetlepels water en los dit al roerende op in de soep tot deze licht gebonden is. Laat de soep 10 minuten doorkoken en zet dan de warmtebron uit. Giet de geklutste eieren in een dunne straal al roerende in de soep. Breng de soep op smaak met zout en peper. Roer de bosuitjes erdoor en serveer direct.

Variatie:
Serveersuggestie:
Lekker met kaas-uienbrood.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten