woensdag 26 januari 2011

Vanilleroomijs met dadels en walnoten-honingsaus

12 dadels
50gr amandelspijs(à300gr,Baukje),
1 zakje walnoten (45gr)
35gr ongezouten boter
4 eetlepels vloeibare honing
2 eetlepels wisky
3/4 pak Bourbonroomijs(à1liter,AH)
Materialen
4ijscoupes à ca.21/2dl,ijsbolletjestang,keukenmesje,hakmes,steelpan,
Bereiden
1)Dadels in lengte opensnijden en pitten verwijderen.In elke dadel
1 theelepel amandelspijs scheppen en dadel iets dichtdrukken.
walnoten grof hakken.
2)In steelpan boter zachtjes laten smelten,niet bruin laten worden.
3)Honing en wisky toevoegen en al roerend zachtjes verwarmen tot
honing is opgelost,niet laten koken.Gehakte walnoten er door roeren.
4)Met natgemaakte ijsbolletjestang in elke coupe 2 bolletjes ijs schep-
pen.Dadels ernaast leggen.Walnoten-honingsaus over het ijs
scheppen.Heerlijk nagerecht!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten