woensdag 26 januari 2011

Rijstsalade met sardines

300 g witte rijst
2 tabletten kruiden- of kippenbouillon
150 g diepvriesdoperwten
4 eieren, hardgekookt
2 blikjes sardines op olie
1 courgette, in miniblokjes
1 bos peterselie, alleen het blad fijngehakt sap en rasp van 1/2 citroen
4 eetl. extra vergine olijfolie
zout en versgemalen peper


Voorbereiden:
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water waar de bouillontabletten in zijn opgelost. Giet de rijst af en laat afgedekt uitstomen. Kook de doperwten in een laagje water in circa 3 minuten beetgaar, giet ze af en spoel ze koud. Pel de eieren en hak ze grof. Neem de sardines uit de olie, haal de filets van de graten en verdeel in kleine stukjes. Spreid de rijst uit in een grote kom en laat afkoelen tot lauw.

Bereiden:
Vermeng alle ingrediënten met elkaar en breng op smaak met citroensap, -rasp, olijfolie en zout en peper. Laat de salade een half uur op smaak komen.

Tip:
Ook lekker met zalm of tonijn uit blik. Serveersuggestie; Lekker met knoflookmayonaise.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten