woensdag 26 januari 2011

Herfstsalade met warme geitenkaas

2 personen

60 g gepelde walnoten
1,5 eetl. olijfolie
klein trosje druiven
1 kleine appel
1 kleine ui
1 kropje eikenbladsla
1 theel. notenolie
2 of 4 sneetjes mueslibrood
of rozijnenbrood
150 g verse geitenkaas
2 takjes tijm of
1 theel. gedroogde tijm
2 theel. honing
zout uit de molen
± 1 dl (mosterd)vinaigrette


Voorbereiden:
Rooster de walnoten met de olijfolie zoals hiernaast is beschreven en schud ze op een dubbel laagje keukenpapier. Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de druiven (en wip de pitjes eruit). Snijd de appels in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd de kwarten in dikke driehoekjes. Halveer de ui en snijd de helften in flinterdunne halve ringen, duw de laagjes los. Haal de slabladeren los. Gebruik de kleine blaadjes heel, stapel de grotere op elkaar en snijd ze in brede repen.

Bereiden:
Bestrijk de sneetjes brood dik met de geitenkaas. Pluk de tijmblaadjes af en bestrooi de kaas ermee. Druppel de honing erover en een theelepel notenolie. Bak de kaasbroodjes in 10-12 minuten goudbruin en knapperig. Verdeel de sla over de borden. Meng druiven, appel, ui, zout en walnoten en bestrooi de salade hiermee. Druppel de vinaigrette over de salade. Leg op elk bord een sneetje brood met warme, zachte geitenkaas.

Tip:
Maak zelf een mosterddressing: schep in een potje (met deksel) 1 theel. versgemalen zeezout, 1 teen knoflook uit de pers, 1 theel. Zaanse mosterd, 1 eetl. witte wijnazijn en 4 eetl. (groene) olijfolie. Voeg naar smaak eventueel wat peper toe. Laat gerust de knoflook weg, als u daar niet van houdt. Draai het potje dicht en schud het mengsel flink door elkaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten