woensdag 26 januari 2011

indische rijstsalade

250 g pandanrijst
200 g broccoli
200 g wortel
2 lente/bosuitjes
100 g taugé
100 g ongezouten cashewnoten
voor de dressing:
1 dl kokosmelk
(pakje of blikje of santen)
zout
2 eetl. citroensap
1/2 theel. sambal oelek


Voorbereiden:
Meng alle ingrediënten voor de dressing. Kook de pandanrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af en laat deze afkoelen. Verdeel de broccoli in kleine roosjes en de wortel in smalle reepjes. Snijd de uitjes in smalle ringetjes. Giet kokend water over de taugé en laat deze goed uitlekken. Rooster de cashewnoten in een droge hete koekenpan.

Bereiden:
Kook de broccoliroosjes 5 minuten en voeg de laatste 3 minuten de wortelreepjes toe. De groenten moeten beetgaar zijn. Giet ze af, spoel er koud water over en laat ze goed uitlekken. Meng de broccoli, wortel, taugé en uitjes door de rijst. Schep de dressing erdoor. Bestrooi het gerecht met de noten.

Variatie:
In plaats van broccoli en wortel zijn sperziebonen en reepjes Chinese kool ook heel lekker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten