woensdag 26 januari 2011

Siciliaanse aubergine salade

4 personen

2 kleine aubergines
zout
2 sjalotjes
2 stengels bleekselderij
5 eetl. olijfolie
125 ml gezeefde tomaten
2 eetl. rozijnen
versgemalen peper
1 eetl. kappertjes
1 eetl. citroensap


Voorbereiden:
Snijd de steelaanzet van de aubergines. Leg de in blokjes gesneden, ongeschilde aubergines in een vergiet en bestrooi ze met zout. Laat ze een half uur staan. Snipper de gepelde sjalotjes. Snijd de schoongemaakte stengels bleekselderij waarvan de draden zijn verwijderd in smalle reepjes.

Bereiden:
Dep de aubergineblokjes met keukenpapier droog. Verhit 4 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin de aubergine snel goudbruin. Roer de blokjes tijdens het bakken om. Schep de blokjes uit de pan in een schaal. Doe 1 eetlepel olijfolie in de koekenpan en bak hierin de gesnipperde ui zacht en glazig. Voeg halverwege de baktijd de bleekselderij, de gezeefde tomaten en de rozijnen toe. Laat dit mengsel ongeveer 8 minuten op een matige hittebron zachtjes sudderen en breng het op smaak met zout en peper. Schep het mengsel door de aubergineblokjes en roer de kappertjes erdoor. Zet de afgedekte schaal enkele uren in de koelkast. Breng deze salade ten slotte op smaak met citroensap. Eet bij de koude salade warm ciabattabrood.

Tip:
Dit gerecht kan ook warm gegeten worden. Eet er dan pasta of rijst bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten