woensdag 26 januari 2011

Sandwiches met knapperig bacon

2 personen

2 tomaten
100 g bacon
mayonaise
1 zakje gemengde sla
4 bruine boterhammen
2 witte boterhammen
1 bakje tuinkers


Voorbereiden:
Ontvel de tomaten en snijd ze in plakken.

Bereiden:
Bak de plakjes bacon in een koekenpan, zonder vet, knapperig en lichtbruin. Snijd met een scherp mes de korstjes van de boterhammen. Besmeer 2 bruine boterhammen met een dun laagje mayonaise. Leg er sla op. Leg op de sla een witte boterham. Verdeel de plakjes tomaat en bacon over deze witte boterhammen, die worden bedekt met de bruine boterhammen. Houd enkele plakjes bacon apart. Druk het brood goed op elkaar. Snijd met een scherp mes het brood twee maal diagonaal door. Zet de driehoekjes vast met cocktailprikkers. Per persoon heeft men nu vier mini-sandwiches van 3 verdiepingen. Bestrooi de bovenste laag met verkruimelde bacon en tuinkers.

Tip:
Vervang de bacon door gebakken ontbijtspek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten