woensdag 26 januari 2011

varkenshaasje met peperkaas

50 g geraspte belegen kaas

50 g verse roomkaas met kruiden (bijv. Boursin)

flink veel grof gemalen peper uit de molen

2 varkenshaasjes a ca. 250 g

10 plakjes bacon

50 g boter

1/2 dl droge witte wijn

Voorbereiding
Meng de geraspte kaas met de roomkaas en grof gemalen peper door elkaar. Snijd de varkenshaasjes in de lengte in, maar niet door. Verdeel het kaasmengsel erover en vouw het vlees weer dicht. Bestrooi de haasjes met peper naar smaak en verpak ze in de baconplakjes.

Bereidingswijze
Verhit de boter en bak de haasjes in ca. 10 minuten rondom bruin en rose. Neem ze uit de pan en laat ze even rusten. Voeg de wijn en 1 1/2 dl water aan het bakvet toe en roer de aanbaksels los. Snijd het vlees in plakjes en serveer de jus er apart bij.

Serveertips
Lekker met frieten en sperziebonen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten