donderdag 6 januari 2011

Chinese rijstsalade

1 kom rijst
100 gr ham
1 kleine prei
1 grote ui
1 kleine rode paprika
3 hardgekookte eieren
1 bosje radijs
1 eetlepel boter

Voor de saus:
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel azijn
1 eetlepel gembersiroop
2 eetlepel olie
1 theelepel sojasaus
1 theelepel fijngehakte gember
1 theelepel Chinese poeder
zout
1 theelepel kerrie

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking (doorgaans 8
minuten koken, 15 minuten laten staan) en laat de rijst afkoelen.
Snijd de ham in blokjes, de prei in ringetjes en de paprika in reepjes.
Snipper de ui.
Verhit de boter in een pan en fruit de ham, prei, en paprika hierin tot ze
gaar zijn.
Meng alle ingrediânten voor de saus en schep er de rijst en de gare
groenten door.
Hak de eieren en de radijsjes fijn en voeg ze aan de rijstsalade toe.
Houd 1 ei en wat radijsjes achter voor de garnering.
Laat de salade minstens 1 uur trekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten