donderdag 6 januari 2011

Rodekoolsalade met roquefort en croutons

1/2 rodekool
2 eetlepels rode wijnazijn
200 gr bacon
1 eetlepel azijn
4 gr mosterd
1 dl olie
zout, peper
15 gr boter
1 teen knoflook
1 sneetje witbrood
1 kropje sla
100 gr roquefort

Snijd de rodekool met de rasp/snijplaat van een keukenmachine zeer fijn.
Breng de rode wijnazijn aan de kook en roer die door de rodekool.
Snijd de bacon in dobbelsteentjes en bak deze uit.
Laat ze op keukenpapier uitlekken en houd het vet apart.
Maak een vinaigrette door de mosterd, de azijn, de olie en het spekvet
door elkaar te kloppen.
Voeg naar smaak zout en peper toe.
Smeer de boterham in met de knoflookteen en met boter en snijd het brood
in blokjes.
Leg die op een bakplaat en zet ze 5 minuten in een oven van 220¯C.
Leg wat slablaadjes op een bord.
Meng de rodekool, de spekjes en de vinaigrette door elkaar.
Leg een hoopje van het mengsel midden op het bord en strooi de croƱtons
erover.
Verkruimel de roquefort erover en serveer direct.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten