donderdag 6 januari 2011

Franse boerensalade

Gebruik voor deze salade een stevige slasoort. Eikebladsla is hiervoor erg
geschikt.

Verdeel de sla in blaadjes, was ze en droog ze goed af.
Maak de sla aan met een vinaigrettesaus.
Bak enkele eetlepels spekblokjes uit in een koekenpan met 1 eetlepel boter.
Snijd intussen 2 bruine boterhammen zonder korst in blokjes.
Neem de spekblokjes uit de pan en bak het brood in het achtergebleven vet
goudbruin.
Schep de spekblokjes en de blokjes brood door de sla en serveer de salade
direct.
Wilt u deze salade helemaal authentiek maken, wrijf dan v¢¢r het bakken
met een doorgesneden teentje knoflook over het brood of knijp een teentje
knoflook uit in de pan tijdens het bakken van het spek.

Franse boerensalade kan ook heel goed worden gemaakt met krulandijvie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten