donderdag 6 januari 2011

Hongaarse zuurkoolschotel

50 gr boter
3 uien
500 gr schouderkarbonades
2 eetlepels paprikapoeder
1 kg zuurkool
zout, peper
1 kruidenbuiltje
1 laurierblad
1 eetlepel tomatenpuree
2 dl cräme fraåche

Verhit de boter in een pan en fruit de gesnipperde uien hierin glazig.
Snijd de schouderkarbonades in stukjes en voeg die aan de uien toe.
Roer er, als het vlees rondom is dichtgeschroeid, het paprikapoeder door.
Druk de zuurkool uit, vermeng deze met het vlees in de pan en giet er wat
water bij.
Breng op smaak met zout en peper en stop het kruidenbuiltje en het lau-
rierblad ertussen.
Roer de tomatenpuree met de cräme fraåche los en giet dit over de zuur-
kool.
Doe het gerecht in een vuurvaste schaal en laat het afgedekt in een op
180¯C voorverwarmde oven minstens 1 uur garen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten