donderdag 6 januari 2011

kabeljauw op een bed van prei en wortel

4 moten kabeljauw
200 gr worteltjes
1 preitje
30 gr boter
zout, peper
citroensap
4 takjes dille

Schrap de worteltjes en snijd ze in plakjes.
Was de prei en snijd hem in ringen.
Verhit de helft van de boter en stoof de prei en de wortel daar kort in.
Voeg eventueel een scheutje water of visbouillon toe en laat de groenten 7
minuten zachtjes koken.
Beboter intussen een ovenvaste schaal.
Doe het groentemengsel met het vocht in de schaal en leg de vis erop.
Bestrooi de vis met zout en peper, besprenkel met citroensap en leg er een
takje dille op.
Leg de overige boter er in klontjes op en dek de schaal met aluminiumfolie
af.
Laat het gerecht in een hete oven in ca 25 minuten gaar worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten