donderdag 6 januari 2011

Preiterrine met tomatencoulis

750 gr gare prei (ca 1 1/2 ongekookte prei)
12 blaadjes gelatine
2 1/2 dl kookvocht
50 gr boter
1 dl room

Voor de saus:
2 tomaten
1 theelepel tomatenpuree
2 theelepels citroensap
4 eetlepels olie
1 theelepel suiker
zout, peper

Was de prei, snijd ze on ringetjes en Kook de prei in kippenbouillon in 20
minuten gaar.
Vang 2 1/2 dl van het kookvocht op.
Week de blaadjes gelatine en los ze in het opgevangen kookvocht op.
Pureer de prei in een keukenmachine en roer er de boter en de gelatinemas-
sa door.
Breng op smaak met zout en peper en laat de preimassa afkoelen tot deze
lobbig wordt.
Klop de room halfstijf en spatel deze door de preimassa.
Schep de aldus verkregen massa in een terrinevorm en laat deze in de
koelkast minstens 2 uur opstijven.
Pel voor de saus de tomaten en druk de pitjes eruit.
Pureer ze in de keukenmachine en voeg de rest van de ingrediânten toe.
Breng op smaak met zout, peper en de suiker.
Stort de terrine op een schaal en giet de saus eromheen of presenteer het
gerecht op afzonderlijke bordjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten