vrijdag 14 januari 2011

Auberginerolletjes met mozzarella

Borrelhapje voor 6 personen

2 aubergines, overlangs in ca. 12 dunne
plakken gesneden
olijfolie om te bestrijken
(zee)zout
1 potje rode pesto
125 g mozzarella, in dunne repen


Voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de plakken aubergine op een bakplaat, bestrijk ze met de olijfolie en bestrooi ze met een beetje zout. Rooster ze 10-15 minuten in de oven (of in een grillpan) en laat ze daarna iets afkoelen.

Bereiden:
Besmeer elke plak aubergine met pesto en verdeel daarover de mozzarella. Rol de aubergineplakken strak op, steek ze vast met cocktailprikkers of zet de rolletjes met de naad naar beneden op een bordje.

Tip:
Maak een vulling van gehakte paddenstoelen en stukjes gedroogde tomaat op olie.

Variatie:
Vervang de mozzarella door geitenkaas of feta.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten