vrijdag 14 januari 2011

Beenhamtosti met koolsalade

1 spitskool
2 el olijfolie
2 el wittewijnazijn
8 sneetjes volkorenbrood
4 plakken jong belegen kaas
4 plakken beenham
1 ui, in ringen
4 el zoete chilisaus + extra om te dippen
Materialen
tostiapparaat
Bereiden
1. Snijd de kool in dunne reepjes. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de kool in 6-8 min. knapperig gaar. Schep regelmatig om. Breng eerst de kool op smaak met de azijn, peper en zout en draai dan pas het vuur uit (de kool wordt dan zachter van smaak en blijft ook langer warm). 2. Beleg 4 sneetjes brood met de kaas, de ham en de uiringen. Verdeel de chilisaus erover en dek af met de resterende 4 sneden brood. Bak de tosti's in een tostiapparaat goudbruin en gaar. 3. Snijd de tosti's diagonaal door en serveer ze met de lauwwarme koolsalade en extra chilisaus om te dippen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten