vrijdag 14 januari 2011

Roergebakken kip met citroenrijst en kokossaus

200 ml kokosmelk
1/2 kippenbouillontablet
1/4 rode peper, fijngesneden
1/2 limoen
1 cm verse gemberwortel
300 g pandanrijst
1 stengel sereh (citroengras)
4 eetlepels olie
500 g kipfilet (biologisch), in stukken
400 g peultjes
125 g taugé
3 bosuitjes, in ringetjes
Materialen
wok
Bereiden
Kokosmelk met bouillontablet, rode peper, limoen en helft van gemberwortel aan de kook brengen. Saus op laag vuur 15 min. laten sudderen. Intussen pandanrijst met stuk citroengras aan de kook brengen en volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken.

Helft van olie verhitten. In wok kip op hoog vuur gaarwokken, uit pan nemen en (met aluminiumfolie bedekt) warmhouden. Rest van olie verhitten. Peultjes op hoog vuur 3 min. roerbakken. Taugé en bosui toevoegen en groenten nog 1 min. al omscheppende bakken. Kipfilet en groenten over vier borden verdelen en rijst ernaast scheppen. Kokossaus ernaast serveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten