vrijdag 14 januari 2011

Franse kaas met dadel-notentapenade en vijgenchutney

4 personen

diverse soorten Franse kaas zoals
Camembert, Brie, Gruyère, Roquefort, Port Salut
voor de dadel-notentapenade:
75 g dadels, zonder pit, gehakt
1 theel. balsamicoazijn
25 g walnoten, gehakt
75 g geraspte oude kaas
voor de vijgenchutney:
1 sinaasappel
100 g gedroogde vijgen, in stukjes
50 ml rode port
1 eetl. amandelen, geschaafd of gehakt
stokbrood, in plakken


Bereiden:
Schik de kaassoorten een half uur voor gebruik op een plank. Meng de ingrediënten voor de dadel-notentapenade. Pel de sinaasappel voor de vijgenchutney. Snijd de partjes tussen de vliezen uit en snijd ze iets kleiner. Verwarm de vijgen, sinaasappel en port zachtjes en laat de port iets inkoken. Schep daarna de amandelen erdoor. Serveer de tapenade en chutney met stokbrood bij de kaas.

Tip:
Breid het kaasplateau uit met noten, honing of stroop.

Variatie:
Vervang de vijgen eens door druiven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten