vrijdag 14 januari 2011

Paddenstoelenbouillon

8 personen

2 schaaltjes paddenstoelenmelange (150 g)
4 el olijfolie
1 zakje bosui (3 stuks), in dunne ringen
10 takjes tijm (bakje 15 g), gerist
2 bouillontabletten (champignon of groente)
8 tl olijfolie extra vierge met truffelaroma (flesje 250 ml)
8 plakjes roomboterbladerdeeg (pak 450 g, diepvries), ontdooid
1 ei, losgeklopt
Materialen
8 ovenvaste soepkommen
Bereiden
Maak de paddenstoelen schoon met keukenpapier en snijd de grotere exemplaren doormidden. Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de paddenstoelen 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de bosui en de tijm toe en bak nog 1 min. Doe 750 ml water met het bouillontablet in een soeppan. Breng aan de kook en laat op laag vuur 20 min. trekken. Laat de bouillon afkoelen tot lauw. Verwarm de oven voor op 175 °C. Verdeel de bouillon over de soepkommen en voeg aan iedere kom 1 tl truffelolie toe. Snijd uit het bladerdeeg cirkels die net iets groter zijn dan de kommen. Bestrijk de randen van de kommen met water en bedek ze met bladerdeeg. Druk vast en bestrijk met ei. Zet de kommen 15 min. in de oven tot de bladerdeegdakjes bol staan en goudbruin zijn. Zet de kommen op tafel en breek het bladerdeeg open. Pas op, er kan stoom uit komen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten