vrijdag 14 januari 2011

Citroenkip

3 citroenen, schoongeboend
8 el olijfolie
1 bakje tijm (15 g)
3 tenen knoflook, in dunne plakjes
1 scharrelkip
Materialen
bakpapier, keukentouw
Bereiden
Rasp de schil van 1 citroen, pers de vrucht uit. Meng het rasp en het sap met 6 el olie. Ris de blaadjes van 5 takjes tijm en roer deze door de citroenolie. Voeg de plakjes van 1 teen knoflook en peper en zout naar smaak toe. Wrijf de kip in met de helft van de citroenolie en laat afgedekt minimaal 1 uur marineren. Verwarm de oven voor op 190 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de tweede citroen in zo dun mogelijke plakken, bedek hier de bakplaat mee. Besprenkel met 2 el olie. Snijd de derde citroen in parten. Vul de holte tussen de poten met de citroenparten en de rest van de tijm en knoflook, bind de poten samen met keukentouw. Leg de kip met de borst op de met citroen belegde bakplaat. Schenk de helft van de citroenolie die je over hebt over de kip. Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de kip in ca. 1 1/5 uur goudbruin. Keer halverwege en bedruip met de rest van de citroenolie. Snijd de kip in stukken en verdeel over 4 borden. Serveer met een plakje citroen van de bakplaat. Lekker met gebakken aardappelen en een groene salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten