vrijdag 14 januari 2011

Chocoladetaart met pistachenoten

150 g chocolade extra puur 72%, gehakt
2 bakjes pistachenoten (a 95 g)
150 g witte basterdsuiker (zak 500 g)
150 g boter, op kamertemperatuur
6 eieren
poedersuiker (bus 250 g)
Materialen
keukenmachine, springvorm (doorsnede 24 cm), ingevet
Bereiden
1. Verwarm de oven op 190 °C. Doe de chocolade in een steelpan. Hang die in een grotere pan met bijna kokend water en laat smelten (au bain-marie). Laat iets afkoelen. 2. Maal 150 g pistachenoten met 50 g suiker in de keukenmachine. Voeg boter en 50 g suiker toe en mix tot glad beslag. Splits de eieren en voeg 1 voor 1 de eidooiers aan het beslag toe. Voeg de chocolade toe en mix goed en kort. 3. Klop de eiwitten in een schone kom stijf met een mespunt zout en de rest van de suiker. Spatel het beslag erdoor. Schep in de vorm en zet 45 min. in de oven. Verlaag na 20 min. de temperatuur naar 160 °C. De taart is gaar als de zijkant loskomt van de rand. Laat afkoelen. 4. Hak de rest van de noten grof. Strooi wat poedersuiker over de taart en garneer met de gehakte nootjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten